স্বাস্থ্যকৰ খোৱাটো মানুহ: আনন্দ, প্ৰত্যাহ্বান আৰু আপুনি কৰিব পৰা 3 টা কাম

স্বাস্থ্যকৰ খোৱাটো মানুহ: আনন্দ, প্ৰত্যাহ্বান আৰু আপুনি কৰিব পৰা 3 টা কাম

 যদি আপুনি এদল লোকক সুধিব যে স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ অৰ্থ তেওঁলোকৰ বাবে কি, আপুনি সম্ভৱতঃ প্ৰতিবাৰেই বেলেগ উত্তৰ পাব।


কিছুমানৰ বাবে, স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ অৰ্থ হৈছে ফাষ্ট ফুডৰ অভ্যাসত লাগাম দিয়া বা অধিক ফল আৰু পাচলি খোৱা, আনহাতে আন কিছুমানৰ বাবে ইয়াৰ অৰ্থ হ'ব পাৰে মাজে মাজে দোষী অনুভৱ নকৰাকৈ কেকৰ টুকুৰা এটা উপভোগ কৰা।


তথাপিও, যিসকলৰ কিছুমান চিকিৎসীয় স্থিতি আৰু আনকি খাদ্যৰ এলাৰ্জি আছে তেওঁলোকে স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ ধাৰণাটো তেওঁলোকৰ নিজৰ অনন্য ধৰণে ধাৰণা কৰিব পাৰে।


চমুকৈ, স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ অৰ্থ কি তাৰ কোনো একক সঠিক উত্তৰ নাই।


স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ মানুহ, আৰু মানুহ হিচাপে, আমাৰ সকলোৰে বিভিন্ন আকাংক্ষা আৰু প্ৰয়োজনীয়তা আছে, যি অৱশ্যেই আমাৰ খাদ্য পছন্দক প্ৰভাৱিত কৰে।


তদুপৰি, আপোনাৰ বাবে স্বাস্থ্যকৰ আহাৰৰ অৰ্থ কি আপুনি আপোনাৰ সদায় পৰিৱৰ্তনশীল প্ৰয়োজনীয়তাৰ সৈতে বিকশিত আৰু খাপ খোৱাৰ লগে লগে আপোনাৰ জীৱনৰ বিভিন্ন পৰ্যায়ত সলনি হ'ব পাৰে।


এই প্ৰবন্ধটোৱে স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ মানৱীয় দিশটো অন্বেষণ কৰে, আৰু ইয়াক সহজ কৰাৰ বাবে মই মোৰ নিজৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰোঁ।


মোৰ বাবে স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ অৰ্থ কি

Ivan Gener/stocksy


স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ সংজ্ঞা যোৱা কেইবছৰমানত মোৰ বাবে কেইবাৰমান সলনি হৈছে।


মই কলেজত পঢ়ি থকালৈকে, স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ পুষ্টিৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰণ কৰা আৰু কিতাপখনৰ দ্বাৰা সকলো বোৰ কৰাৰ বিষয়ে আছিল। অৱশ্যে, ইয়াৰ অৰ্থ আছিল যে মোৰ প্লেটত থকা খাদ্যৰ বিষয়ে মোৰ দৃষ্টিভঙ্গী সলনি হৈছিল। মই উপভোগ কৰা আহাৰ চোৱাৰ পৰা কেৱল পুষ্টি চোৱালৈকে গৈছিলো।


হঠাতে, মই পৰম্পৰাগত কোষ্টা ৰিকান গেলো পিণ্টো - বা চাউল আৰু বীন - জটিল কাৰ্ব আৰু উদ্ভিদ-আধাৰিত প্ৰ'টিন চোৱালৈ গৈছিলো।


তাৰ পিছত, যেতিয়া মই পুষ্টিবিদ হিচাপে অনুশীলন আৰম্ভ কৰিছিলো, এজন ডায়েটিচিয়ানে এক নিৰ্দিষ্ট ধৰণে চাব লাগে বা এক নিৰ্দিষ্ট শৰীৰৰ প্ৰকাৰত খাপ খাব লাগে বুলি ধাৰণাটোৱে মোক বিশ্বাস কৰিবলৈ বাধ্য কৰিছিল যে স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ অৰ্থ হৈছে মই কি সেৱন কৰি আছোঁ জানিবলৈ মোৰ খাদ্য জোখা। মই যি বিচাৰো সেয়া খাম, যেতিয়ালৈকে মোৰ প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিৰ হিচাপ ৰখা হৈছিল।

মই মোৰ শৰীৰক স্বাস্থ্যকৰ হোৱাৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সকলো খিনি দিছিলো, কিন্তু স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ পুষ্টিৰ বাহিৰত যায়। ই আপোনাক কেনে অনুভৱ কৰায় তাৰ বিষয়েও, আৰু খাদ্য সংস্কৃতি আৰু সামাজিক অনুষ্ঠানৰ এক অপৰিহাৰ্য অংশ হোৱাৰ সৈতে, খোৱাটো আমি উপভোগ কৰা উচিত।


আজি স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ ক্ষেত্ৰত মোৰ এক বেলেগ দৃষ্টিভংগী আছে। মই মোৰ আহাৰৰ সৈতে অধিক নমনীয়, আৰু মই বুজি পাওঁ যে খাদ্যৰ সৈতে পুষ্টি আৰু সুখী হোৱাৰ বাবে ভাৰসাম্য হৈছে মূল চাবিকাঠি।


এতিয়া স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ অৰ্থ হৈছে যে, বেছিভাগ সময়ত, মই একো জোখা অবিহনে বা উদ্ভিদ-আধাৰিত বনাম পশু-আধাৰিত প্ৰ'টিন বা সৰল বনাম জটিল কাৰ্বৰ বিষয়ে চিন্তা নকৰাকৈ মোৰ প্লেটত সকলো খাদ্য গোটৰ পৰা খাদ্য গ্ৰহণ কৰাটো নিশ্চিত কৰোঁ।


ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে যে মই মিঠাই, ফাষ্ট ফুড, আৰু মিঠাইসহ সকলো বোৰ ৰখাৰ সৈতে আৰু ইয়াৰ জোখ বা হিচাপ ৰখাৰ প্ৰয়োজন নোহোৱাকৈ অলপ উপভোগ কৰিব পাৰো।


আপুনি দেখিছে, মোৰ বাবে কাম কৰা ভাৰসাম্য বিচাৰি পোৱাটো ৰাতিটোৰ ভিতৰতে হোৱা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে, মই মোৰ জীৱনৰ বিভিন্ন স্তৰৰ মাজেৰে যোৱাৰ লগে লগে স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ মোৰ সংজ্ঞা সলনি হৈ আহিছে।

যেতিয়ালৈকে আপুনি আপোনাৰ শৰীৰক পুষ্টি প্ৰদান কৰাৰ লক্ষ্য ৰাখে আৰু ইয়াৰ প্ৰয়োজনীয়তা শুনিব, আপুনি স্বাস্থ্যকৰ আহাৰআপোনাৰ নিজৰ অৰ্থও দিব পাৰে, কিয়নো স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ সকলোৰে বাবে।


ডাঙৰ ছবিখন দেখি


জীৱনৰ বহুতো বস্তুৰ দৰে, স্বাস্থ্যকৰ খোৱাটো সদায়ে আপুনি পৰিকল্পনা কৰা অনুসৰি শেষ নহয়।

আপুনি নিজকে নিশা পলমকৈ কামত আৱদ্ধ হৈ থকা বা ঘৰত ৰন্ধা ৰাতিৰ আহাৰ প্ৰস্তুত কৰিবলৈ অত্যাধিক ভাগৰুৱা দেখিব পাৰে, আৰু ইয়াৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে আপুনি টেক-আউটঅৰ্ডাৰ দিব নালাগে আৰু প্ৰকৃততে ইয়াক উপভোগ কৰিব নালাগে।

যদি স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ অৰ্থ হৈছে আপুনি খোৱা বস্তুৰ সৈতে নমনীয় হোৱা, আপুনি পৰিস্থিতিবোৰৰ সৈতে খাপ খাবলৈ শিকিব লাগিব, যিটো অধিক সঘনাই ঘটিব পাৰে।

যিবোৰ ক্ষেত্ৰত মই মুহূৰ্তৰ বাবে খাদ্য বাছনি কৰোঁ, মই মোক দিয়া খিনিৰ পৰা সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ বিকল্প টো বাছনি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰোঁ। যেতিয়াই মই পাৰো, মই ঘৰত ৰন্ধা আহাৰৰ নিকটতম বস্তুটো অৰ্ডাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰোঁ বা চেণ্ডউইচ, চালাড বা বাটি খাবলৈ যাওঁ।

তথাপিও, কেতিয়াবা মই অলপ পিজ্জাৰ আকাংক্ষা কৰোঁ - সেয়েহে মই সেইটো খাওঁ আৰু উপভোগ কৰোঁ!

এনেকুৱা সময়ত, মই ডাঙৰ ছবিখন চাবলৈ মনত ৰাখিছো। অৰ্থাৎ, স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ একক আহাৰৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰণ কৰা নহয় কিন্তু আমি দিনে দিনে কৰা বাছনিৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰণ কৰা হয়।

এজন ঘনিষ্ঠ বন্ধুৱে এবাৰ মোক এটা কথা কৈছিল, "এটা বেয়া আহাৰে আপোনাক অসুস্থ নকৰিব, ঠিক যেনেদৰে এটা ভাল আহাৰে আপোনাক স্বাস্থ্যৱান নকৰে।"

এইটো কেতিয়াবা প্ৰত্যাহ্বানজনক হ'ব পাৰে


যেতিয়া আপুনি ডায়েটিশিয়ান হয়, বহুলোকে ভাবে যে স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰাটো আপোনাৰ বাবে স্বাভাৱিকভাৱে আহে। তথাপিও, আমিও মানুহ, আৰু আমি মিঠাই ভাল পাওঁ আৰু আন যিকোনো লোকৰ দৰে খাদ্য বিচাৰোঁ।

মোৰ ক্ষেত্ৰত, মই সন্মুখীন হোৱা আটাইতকৈ ডাঙৰ প্ৰত্যাহ্বানবোৰৰ ভিতৰত এটা আছিল যেতিয়া মই পুনৰাবৃত্তি সংক্ৰমণ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ বেছিভাগ কাৰ্ব যুক্ত খাদ্য ত্যাগ কৰিব লগা হৈছিল।

শস্য, শ্বেতসাৰযুক্ত পাচলি, মাহজাতীয় শস্য, ফল আৰু দুগ্ধজাত সামগ্ৰীকে ধৰি বহুতো খাদ্য গোটত শৰ্কৰা থাকে। সেইবোৰ সংসাধিত খাদ্য আৰু মিঠাইতো থাকে।

বিশেষজ্ঞসকলে প্ৰায়ে তেওঁলোকৰ আঁহৰ সমল অনুসৰি তেওঁলোকক দুটা গোটত শ্ৰেণীবদ্ধ কৰে:

সম্পূৰ্ণ শস্য: সেইবোৰৰ প্ৰাকৃতিকভাৱে উৎপন্ন হোৱা আঁহ ধৰি ৰাখা
পৰিশোধিত কাৰ্ব: সেইবোৰৰ আঁহ আঁতৰাবলৈ আৰু যোগ কৰা চেনী থকাৰ বাবে সংসাধিত কৰা হয়
তাত্ত্বিকভাৱে, মই পৰিশোধিত কাৰ্ব আঁতৰ কৰাৰ কথা আছিল, যিটো কিছুমান লোকে তৰ্ক কৰিব লগা আটাইতকৈ স্বাস্থ্যকৰ কাম।

অৱশ্যে, ব্যৱহাৰিক ভাৱে, মই সকলো ধৰণৰ সংসাধিত কাৰ্ব ত্যাগ কৰিলোঁ, যাৰ ভিতৰত আছে সম্পূৰ্ণ ঘেঁহুৰ পিঠা আৰু পাস্তা, লগতে শ্বেতসাৰযুক্ত পাচলি, শস্য আৰু দুগ্ধজাত সামগ্ৰী।

সেয়েহে, মই খাব পৰা কাৰ্ব সমৃদ্ধ খাদ্যৰ তালিকা ফল, ওটচ, কুইনোৱা আৰু মাহজাতীয় শস্য - মচুৰ দাইল, বীন, বুট আৰু এডামামত সীমাবদ্ধ আছিল।

কিছুমান মানুহে মোক কৈছিল যে এজন ডায়েটিশিয়ান হিচাপে এই পৰিৱৰ্তন মোৰ বাবে ইমান কঠিন নহ'ব। অৱশ্যে, মোৰ নতুন খোৱাৰ আৰ্হিৰ সৈতে খাপ খাবলৈ মোক অলপ সময় লাগিছিল, বিশেষকৈ যাওঁতে জলপানৰ পৰিকল্পনা কৰোঁতে বা বাহিৰত খোৱাৰ সময়ত।

মই শিকিছিলো যে সংগঠন আৰু সৃজনশীলতা মোৰ পুষ্টিৰ প্ৰয়োজনীয়তা নিয়ন্ত্ৰণৰ মূল চাবিকাঠি।

মই কৰা 3 টা কাম যিআপুনিও কৰিব পাৰে


মই ওপৰত উল্লেখ কৰাৰ দৰে, সংগঠন আৰু সৃজনশীলতাই মোক প্ৰতিদিনে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ খাদ্য বাছনি কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে, মই ইয়াক যিধৰণে চাওঁ, স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ হৈছে আমি প্ৰতিবাৰ খোৱাৰ সময়ত এটা বিকল্প।

এই কাৰণে, মই আহাৰ বা জলপান বাছনি কৰোঁতে সিদ্ধান্ত লোৱাৰ প্ৰক্ৰিয়াটো যিমান সম্ভৱ সহজ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰোঁ। এনেদৰে, মই মোৰ বাবে কি সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ সেইটো বাছনি কৰা অব্যাহত ৰাখিব পাৰোঁ।

ইয়াত তিনিটা কাম মই দৈনিক বা সাপ্তাহিক ভিত্তিত কৰোঁ যিয়ে মোৰ বাবে স্বাস্থ্যকৰ ভাৱে খোৱাটো সহজ কৰি তোলে।

আহাৰপ্ৰস্তুতি

যদিও এইটো ক্লিচ যেন লাগিব পাৰে, সপ্তাহটোৰ বাবে মোৰ খাদ্য আগতীয়াকৈ প্ৰস্তুত কৰিলে সঁচাকৈয়ে কৌশলটো হয়।

ৰন্ধনত যথেষ্ট সময় লাগিব পাৰে, কিন্তু কেৱল গৰম আৰু পৰিৱেশন কৰিব লগা খাদ্য খালে মই মিনিটত পুষ্টিকৰ আহাৰ সাজু কৰিব পাৰো।

মোৰ আহাৰ প্ৰস্তুত কৰাৰ পৰামৰ্শবোৰৰ ভিতৰত এটা হ'ল প্ৰ'টিনৰ এটা গোট ৰান্ধিব - সাধাৰণতে মুৰ্গী বা আন এটা ক্ষীণ মাংস - যাক মই এসপ্তাহৰ অধিক সময়ৰ বাবে ভাগ আৰু হিমায়িত কৰিব পাৰো আৰু মোক প্ৰয়োজন অনুসৰি ডিফ্ৰষ্ট কৰিব পাৰো।

মই সপ্তাহটোৰ বাবে পাচলি প্ৰস্তুত কৰাটো নিশ্চিত কৰো। এনেদৰে, মই কিছু চালাড খোৱাৰ আগতে বা প্ৰতিটো আহাৰৰ সৈতে শাক-পাচলিৰ এটা ফাল ৰন্ধাৰ আগতে দুবাৰ নাভাবো।

মই তেওঁলোকক বিভিন্ন ধৰণে প্ৰস্তুত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰোঁ যাতে আমনি নকৰে আৰু সেইবোৰ নাখাবলৈ বাছনি কৰে।

উদাহৰণ স্বৰূপে, যেতিয়া গাজৰ বা জুকিনিৰ কথা আহে, মই হয় টুকুৰা, পাশা, গ্ৰেট, বা সেইবোৰ সৰ্পিল কৰিম, এই সকলোবোৰে মোক সেইবোৰ সহজে মোৰ আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰাত সহায় কৰে।

ফলবোৰ বাহুৰ নাগালৰ ভিতৰত ৰাখিব

মোৰ ফল দৃশ্যমান ৰাখিলে মোক দিনটোত ফল খাবলৈ মনত পেলাই দিয়ে।

গৱেষণাই দেখুৱাইছে যে আপুনি আপোনাৰ ওচৰত ৰখা যিকোনো খাদ্য অধিক খোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে, সেয়া ফল বা মিঠাই হওঁক।

মই এই নীতিটো দৈনিক ৰূপায়ণ কৰোঁ আৰু মোৰ ফলবোৰ এখন টেবুলত প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ আৰু মোৰ জলপান আৰু মিঠাই বোৰ আঁতৰাই ৰাখিবলৈ বাছনি কৰোঁ।

এটা ৰুটিন অনুসৰণ কৰক

যদিও মই আনুষ্ঠানিকভাৱে সাপ্তাহিক মেনু পৰিকল্পনা নকৰোঁ, মোৰ ওচৰত এক নিৰ্দিষ্ট ব্যঞ্জন আছে যিবোৰ মই প্ৰতিটো আহাৰত লাগি থাকো।

উদাহৰণ স্বৰূপে, মোৰ ৰাতিপুৱাৰ আহাৰৰ বিকল্পবোৰত সাধাৰণতে অন্তৰ্ভুক্ত থাকে:

  • গেলো পিণ্টো আৰু কণীৰ এটা কোষ্টা ৰিকান ক্লাছিক
  • পিনাট বাটাৰ আৰু কণীৰ এটা ফালৰ সৈতে টোষ্ট
  • ফলৰ সৈতে ওটমিল
  • ওটমিল পেনকেক
মোৰ বাকী আহাৰ আৰু জলপানৰ ক্ষেত্ৰতো একেই কথা, য'ত মোৰ ওচৰত বেছি চিন্তা নকৰাকৈ বাছনি কৰিবলৈ কমেও তিনিটা পৃথক বিকল্প আছে।

মই ভাল পোৱা ব্যঞ্জনৰ এক পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত ছেট থাকিলে কি খাব লাগে সিদ্ধান্ত লোৱাৰ সময় ৰাহি হয়, আৰু ই মোক মিঠা বা সুস্বাদু কিবা বিচাৰে নে নাই তাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি মোৰ আহাৰ সলনি কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে।

এইটো গ্ৰোচাৰী বজাৰৰ বাবেও অতি সুবিধাজনক, কিয়নো আপুনি ইতিমধ্যে জানে যে আপুনি প্ৰতিটো আহাৰত কি খাব পাৰে।

তলৰ শাৰী


আমি সকলো মানুহ যি নিৰন্তৰ বৃদ্ধি হৈ আছে আৰু পৰিৱৰ্তনৰ সৈতে খাপ খাই আছে, আৰু আমাৰ স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ ধাৰণাটোও।

ইয়াত মই আপোনালোকৰ সৈতে ভাগ বতৰা কৰিছো যে কেনেদৰে স্বাস্থ্যকৰ আহাৰৰ সংজ্ঞা বছৰবছৰ ধৰি মোৰ বাবে সলনি হৈছে, মোৰ স্বাস্থ্যকৰ খোৱাযাত্ৰাৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ প্ৰত্যাহ্বান, আৰু স্বাস্থ্যকৰ খোৱা সহজ কৰাৰ বাবে মোৰ পৰামৰ্শ আৰু কৌশল।

অৱশ্যে, মোৰ পথ নিশ্চিতভাৱে স্বাস্থ্যকৰ খোৱাৰ "সঠিক উপায়" বা একমাত্ৰ উপায় নহয়। এইটো কেৱল মোৰ বাবে কাম কৰে, আৰু ই আপোনাৰ বাবে কাম কৰিব পাৰে বা নকৰিবও পাৰে।

স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ মানুহ, আৰু ই আমাৰ প্ৰত্যেকজনৰ বাবে পৃথক দেখায়। স্বাস্থ্যকৰ আহাৰৰ সৈতে সফলতাৰ বাবে নিজকে স্থাপন কৰিবলৈ আপুনি আপোনাৰ নিজৰ ৰুটিনত কি কৰিব পাৰে বিবেচনা কৰক।

যদি আপুনি ক'ৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব সেই বিষয়ে নিশ্চিত নহয়, পঞ্জীভুক্ত ডায়েটিশিয়ান এজনৰ সৈতে কাম কৰাৰ কথা বিবেচনা কৰক, কিয়নো সেইবোৰে আপোনাক এক বহনক্ষম, পুষ্টিকৰ খোৱাৰ পৰিকল্পনা ধাৰণা কৰাত সহায় কৰিব পাৰে যি আপোনাৰ নিৰ্দিষ্ট প্ৰয়োজনীয়তা আৰু জীৱনশৈলীৰ বাবে কাম কৰে।
Please write your comments